Kupinovo vino, poznato po svojoj bogatoj boji i ukusu, stoljećima se koristi u narodnoj medicini.
Narodna medicina priznaje ljekovita svojstva kupinova vina, te ga više smatra lijekom nego pićem.
Prirodni antioksidansi prisutni u kupinama pomažu očuvanju zdravlja, čineći ovo vino ne samo ukusnim, već i blagotvornim za ljudski organizam.
Zbog prisustva antioksidansa, vitamina i minerala, ono može igrati ključnu ulogu u prevenciji različitih bolesti i jačanju cijelokupnog imuniteta.
Ljekovitost kupinovog vina
- bogato vitaminima i mineralima
- jača imunitet
- nadoknađuje manjak željeza u organizmu
- regulira krvni tlak
- poboljšava cirkulaciju
- pomaže probavi hrane
- snižava kolesterol
- smanjuje rizik od osteoporoze
- smanjuje rizik od srčanih bolesti
Dnevni unos kupinovog vina
Najbolje ga je piti ujutro prije jela i navečer prije spavanja.
Preporučena dnevna doza za muškarce je 2 dl, a za žene 1 dl.