Kupinovo vino, poznato po svojoj bogatoj boji i ukusu, stoljećima se koristi u narodnoj medicini.
Narodna medicina priznaje ljekovita svojstva kupinova vina, te ga više smatra lijekom nego pićem.
Prirodni antioksidansi prisutni u kupinama pomažu očuvanju zdravlja, čineći ovo vino ne samo ukusnim, već i blagotvornim za ljudski organizam.
Zbog prisustva antioksidansa, vitamina i minerala, ono može igrati ključnu ulogu u prevenciji različitih bolesti i jačanju cijelokupnog imuniteta.

 

Ljekovitost kupinovog vina

  • bogato vitaminima i mineralima
  • jača imunitet
  • nadoknađuje manjak željeza u organizmu
  • regulira krvni tlak
  • poboljšava cirkulaciju
  • pomaže probavi hrane
  • snižava kolesterol
  • smanjuje rizik od osteoporoze
  • smanjuje rizik od srčanih bolesti

Dnevni unos kupinovog vina

Najbolje ga je piti ujutro prije jela i navečer prije spavanja.
Preporučena dnevna doza za muškarce je 2 dl, a za žene 1 dl.